top of page

Dagbesteding

Sinds augustus 2017 biedt Philadelphia Werk en Begeleiding op De Warande dagbesteding en/of een leerwerktraject voor mensen met en afstand tot de arbeidsmarkt. Dit doen we met professionele en ervaren begeleiding. In overleg met de deelnemer, ouder/belangenbehartiger en begeleider kijken we welke activiteiten bij iemand passen en welke begeleiding nodig is om een fijne, veilige en leerzame werkplek te bezorgen. De (ondersteunings-)afspraken leggen we vast in een persoonlijk plan. Bij de werkzaamheden en activiteiten houden we rekening met de beperking maar kijken vooral naar wat iemands mogelijkheden en interesses zijn. We werken met een dagprogramma en activiteitenplanning. Samenwerking, werkplezier, de motivatie en ontwikkeling optimaliseren, staan centraal. Actief bezig zijn in een natuurlijke en geborgen omgeving is ons streven.

Maartje2.jpg

De boerderij is een fijne werkplek waar veel te doen, zien en beleven valt én waar mensen ook kunnen leren. Zoals: zelfvertrouwen opbouwen, leren om zelfstandig taken uit te voeren, cognitieve vaardigheden ontwikkelen, contacten opbouwen met andere mensen. En natuurlijk het leren over (omgaan met) dieren en de verzorging daarvan. Het werk is nuttig en divers. We kijken naar wat iemand (aan)kan en wil en nodig heeft. Het streven is dat iedereen aan het einde van een dag lekker gewerkt heeft, het gezellig heeft gehad met elkaar en ontspannen en tevreden weer naar huis gaat.

Wij bieden ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke, psychische en/of lichamelijke beperking, zoals:

  • Mensen met een verstandelijke beperking (LVB of MVB)

  • Mensen met een meervoudige beperking

  • Mensen met een psychische hulpvraag

  • Mensen met een stoornis in het autistisch spectrum

  • Mensen met niet- aangeboren hersenletsel (NAH)

  • Kinderen vanuit jeugdzorg

Welke werkzaamheden?

De dierverzorging staat centraal: het voeren van de dieren (schapen, geiten, pony’s, varkens, het pluimvee, konijnen, cavia’s, volièrevogels, de poes) en het verzorgen van hun huisvesting. Maar ook borstelen of even knuffelen met de dieren. Onderhoud van het erf (vegen, opruimen, planten verzorgen, hekken schoonmaken). Huishoudelijke activiteiten (opruimen en schoonmaak van sanitair/keuken/kantine, de recreatie/ educatieve ruimte). Verkoop van koffie, thee, limonade en allerlei lekkers maar ook eieren, honing en andere producten (bijvoorbeeld handgemaakte cadeautjes). Creatieve activiteiten (producten maken voor de verkoop). Werkzaamheden rondom educatieve en seizoensgebonden activiteiten zoals Pasen. Werken in de moestuin en het verwerken van groenten/bloemen. De specifieke werkzaamheden per deelnemer is afhankelijk van zijn/haar profiel. Er wordt rekening gehouden met ieders mogelijkheden, beperkingen en wensen.

IMG_6880.jpg

Onze werktijden
& het team 

Van maandag tot en met vrijdag is er per dagdeel plaats voor 8 deelnemers vanuit de WLZ. De werktijden zijn van 9.00 tot 15.45 uur. Tussen 13.00 en 13.45 uur lunchen we met elkaar in de gezellige kantine met dakterras.

Het kernteam bestaat uit vijf enthousiaste mensen die een hart voor mens en dier hebben. Kelly en Irma coördineren en begeleiden de dagbesteding. Sonja is de beheerder en Anita en Nita werken voornamelijk in de dierverzorging.

 

Kelly werkt sinds 2022 4 dagen per week op de kinderboerderij. Zij heeft zowel haar diploma voor de zorg als voor de dierverzorging.

 

Irma werkt sinds 2021 2 dagen per week, via Philadelphia, op de kinderboerderij.  

 

Anita is tevens bevoegd als begeleidster voor de dagbesteding.

Aanmelden kan bij Kelly of Irma via dagbesteding@kibohuizen.nl. Zij nemen dan contact op voor een kennismakingsgesprek.

IMG_6919.jpg

Waarom werken
op de Warande?

bottom of page